Главная страница Блог
Главная » 2014 » Квітень » 23 » ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДІБРАТИ КОЛІР
18:17
ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДІБРАТИ КОЛІР

Ви не впевнені в тому, який Ваш улюблений колір і не знаєте, що віддати перевагу для оформлення Вашого будинку або квартири?  Або ж Ви просто любите різні кольори і яскраве життя і не хочете зупинятися на чомусь одному?  Не переживайте, у нас є для Вас кілька оригінальних порад, як вибрати колірну гамму для будинку.

 Отже, якщо Ви ще не визначилися з кольорами, які будуть основними в інтер'єрі Вашої квартири, тоді ми готові запропонувати барвисту суміш.  Почати Ви можете, наприклад, з деяких аксесуарів і незначних предметів меблів.  Це може бути різнокольоровий сучасний килим, дивани і крісла з яскравою оббивкою або ж легкі стільці різних кольорів.

 

У кожному будинку має бути багато місця для зберігання речей, а тому потрібен місткий шафа або комод.  Цей предмет меблів також може бути яскравим і багатобарвним.


 

Колірне оформлення вашої квартири (АБО КОЛЬОРУ ВАШОЇ МЕБЛІВ)


Ваша оселя -ваш будинок призначений не тільки для ночівлі, він часто є місцем сімейних обідів і розмов по душах. Ваше житло – домашнє вогнище, збереження якого – священний обов'язок. Тому дуже важливо зробити його затишним, викликає виключно позитивні емоції. Особливу увагу при оформленні слід приділити вибору кольору. В кімнаті без колірної гармонії людина відчуває дискомфорт.

Колірні переваги неоднакові у різних людей. Однак все-таки можна виділити деякі загальні тенденції сприйняття.

Жовтий – колір сонця, символ вічності на Сході. Він налаштовує на оптимістичний лад, створює атмосферу тепла і затишку.

Помаранчевий колір по своїй дії перевершує жовтий, ще більше посилюючи відчуття життєрадісності.

Червоний – колір життя, любові і пристрасті. Насичений червоний - сильний подразник, тому краще використовувати його більш м'які відтінки – рожевий, кораловий, бордовий.

Названі кольори збуджують і підсилюють апетит, сприяють кращому засвоєнню їжі. Тому вони цілком прийнятні для оформлення кухні. Однак, якщо всі члени сім'ї схильні до повноти, властивість цих квітів посилювати апетит зіграє злий жарт. Однак не слід забувати, що колір здатний створювати ілюзію збільшення або зменшення простору. Занадто насичені – червоно-жовтогарячий, жовтий, яскраво-охристий – візуально звужують кімнату.

Блакитний – колір неба і моря – символізує душевний спокій і умиротворення. Він наповнює приміщення прохолодою і оптично збільшує його розміри. А ось використання яскраво-синього в обробці кухні не рекомендується. У природі дуже мало продуктів харчування синього кольору, тому він пригнічує апетит. Кухня на замовлення

Фіолетовий – суміш червоного і синього – володіє характеристиками цих двох кольорів.

Синій стримує натиск червоного, а червоний в свою чергу розбавляє холодність синього.

Зелений – колір спокою і гармонії, робить людини більш працездатним і не стомлює очі. Поєднання заспокійливого зеленого з активним жовтим дозволяє досягти найбільш повної гармонії в інтер'єрі кухні.

Білий – створює ефект легкості, але асоціативно наближає кухню до лабораторії. Тому краще використовувати його в поєднанні з іншими квітами. Білий пом'якшує прохолоду синього, врівноважує агресію червоного.

Коричневий – сам по собі нейтральний колір, не викликає яскраво-виражених емоцій, але відтінки жовтувато-коричневого створюють атмосферу невимушеності і духовної близькості. У той час як темні відтінки коричневого і чорного є небажаними для кухні – вони пригнічують апетит і зорово зменшують приміщення.При виборі кольору головне домогтися гармонійного поєднання кольорів і відтінків.  Вони можуть поєднуватися за контрастом або на нюансах (відтінки одного кольору).  Не варто поєднувати кольори в пропорції 1: 1.  За правилом «золотого перетину» співвідношення основного і додаткового кольорів має становити 5: 3.  На робочому місці різкі контрастні кольори, які постійно перебувають в полі зору, стомлюють очі.  Краще використовувати ці ж кольору в приглушеному вигляді.  Нюансние поєднання діє заспокійливо.  На такому нейтральному тлі можна розмістити і окремі яскраві плями.

 Сподіваємося що ви прислухаєтеся до наших порад і рекомендацій.

Категория: Корисна інформація | Просмотров: 27333 | Добавил: Platinum | Рейтинг: 4.0/2